Solarii Destepte - Solutii desprinse din dialog


    De ce serele tip tunel de vara ajuta la cresteri importante ale productiei?

    Pentru ca temperatura in interior e mai mica ca cea de afara, datorita semiumbrei poti chiar iriga cu pompa sau gravitational, fotosinteza e prelungita.

    Care sunt avantajele foliei?

    Este o polietilena intretesuta laminata, cu rezistenta la intindere de 12 ori mai mare ca a foliei de polietilena bine cunoscute, creeaza lumina difuza, mult agreata de plante, reflecta razele calorice –spectrul IR.

    De ce as cumpara sera?

    Pentru solaristul traditional, pentru ca il costa tot atat cat cea confectionata de el artizanal, dar este superioara net ca ventilatie, temperatura, umiditate si rezista mai multi ani. Pentru legumicultorul in camp deschis, pentru ca isi recupereaza investitia de 12 E/m2(include ranforsare pentru iarna, izolare, sistemul de picurare!, manopera inclusa si TVA!), in 3 ani, doar din diferenta de productie castigata(10 kg/m2 x 0,4 E/kg =4 E/m2). Solarul poate fi folosit si iarna!

    Rezista si iarna?

    Da! Daca nu doreste exploatare iarna costa 7,8 E/m2; daca doreste si exploatare iarna si picurare il costa 12 E/m2.

    Cati metri patrati de sera se pot asambla intr-o zi?

    1000 m2, multitunel=jgheab! Se asamblaeaza in 4 zile!(din care o zi pentru aliniere si fixare stalpi in pamant!)

    Spuneti ca se obtin economii de apa si pesticide. Cum?

    Lumina difuza, creaeaza o semiumbra ce scade temperatura interioara. Lipsa arsitei cunoscute in solarul clasic, scade consumul de apa si riscul de imbolnavire, implicit de tratament.


solarii, sere, folie acoperire sere si solarii, solarii si sere structuri usoare, solarii destepte, lumina difuza in solarii, reflectare raze calorice, ventilatie solarii, fotosinteza prelungita in solarii, temperaturi interioare mai mici cu cinci grade ca afara in solarii, economii de apa si pesticide, solarii demontabile cu recuperare 100%, Structura metalica mono si multi-travee, tunele de vara sezon prelungit aprilie-noiembrie